3 Tips om de deelname aan PMO’s en health checks te verhogen

Vitaliteit is een steeds verder opkomend onderwerp binnen organisaties. Er worden activiteiten georganiseerd en er worden preventieve medische onderzoeken (PMO’s) en health checks gedaan om inzicht te krijgen in de gezondheid van de medewerkers. 

Preventief medisch is wettelijk verplicht maar biedt ook veel voordelen voor de organisatie. Wanneer je weet wat er op gezondheid gebied speelt bij medewerkers, kun je hier ook vroegtijdig op inspelen en voorkom je wellicht toekomstig verzuim.

Oké het klinkt goed allemaal en je besluit een PMO of health check voor de medewerkers te organiseren. Toch ben je er hiermee nog niet, want wat blijkt? Het aantal aanmeldingen voor de PMO blijft erg laag. Jammer, want bij meer aanmeldingen krijg je meer zicht op de gezondheid van de gehele organisatie.

Het is dus zaak om zo’n PMO of health check goed aan te pakken en te promoten om alles wat er in zit eruit te halen. Wij geven je 3 tips:

  • Maak het laagdrempelig.

Vaak vinden medewerkers het lastig om tijd vrij te maken. Wanneer je dus zorgt dat het bijvoorbeeld even in de pauze kan of wanneer het hen uit komt, maak je de drempel een stuk lager. Een goed voorbeeld hiervan is de ePMO. Dit is een verkorte online variant van de PMO en kost daarom ook minder tijd. Blijkt hieruit dat vervolgonderzoek nodig is? Dan kan er alsnog een fysieke PMO gepland worden. Gaat alles al goed wat betreft gezondheid? Dan heb je veel tijd bespaard.

 

  • Laat zien wat medewerkers er zelf aan hebben.

Klinkt leuk zo’n PMO maar wanneer medewerkers niet zien wat voor henzelf de voordelen zijn, zullen ze zich minder gauw aanmelden. Hij blijft tenslotte vrijblijvend. 

 

  • Goede promotie is het halve werk.

Zorg dat medewerkers niet zelf hoeven te zoeken naar informatie over de PMO maar breng de informatie naar hen. Dit kan bijvoorbeeld door een mail te sturen naar alle medewerkers met hierin een directe aanmeldlink of het plaatsen van een video met uitleg op intranet. Ook kan het helpen om na een bepaalde tijd nogmaals een herinneringsmail te sturen. Pas hiermee wel op dat je medewerker niet ‘bombardeert’ met mails. Dit werkt weer averechts. 

 

Vital2Work kan je helpen met het organiseren en uitvoeren van (e)PMO’s en health checks. Wil jij meer weten over PMO mogelijkheden en onze aanpak daarin? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Contact

Genoeg manieren om het tij te kunnen keren! Meer informatie over een gezonde leefstijl?

NEEM CONTACT OP

Onze specialisten

Benieuwd naar onze specialisten op het gebied van vitaliteit? Ontmoet hier onze bedrijfsspecialisten.

Mieke Leefstijlcoach
Nienke Directeur
Michelle Bedrijfsdietist
Linda Bedrijfsdietist
Over Vital2Work

Vital2Work is een landelijk vitaliteitsbedrijf dat medewerkers op een leuke, laagdrempelige en enthousiaste manier coacht naar een gezonde leefstijl. Vital2Work biedt diverse diensten aan die gericht zijn op de leefstijlfactoren: Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Stress. De diensten van Vital2Work zijn toegankelijk voor alle doelgroepen en wij willen met onze diensten een belangrijke schakel zijn om de vitaliteit van je medewerkers te vergroten.

Vital2Work
Grote voort 247
8041 BL Zwolle
T 085-0655319
E onlinetraining@vital2work.nl
Kvk 63822199